Rotterdam Weekend Tips: 16, 17 en 18 augustus 2024 (2024)

Van een fruitig wijntje proeven in het stadscentrum van Rotterdam tot een verrassende culinaire eetbeleving in de botanische tuinen van Trompenburg. Deze editie van de Rotterdam Weekend Tips staat weer vol met inspirerende activiteiten om te doen. Er is namelijk weer genoeg te doen en beleven in de stad. Ontdek het met onze tips voor 16, 17 en 18 augustus!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter!

Weekend tip 1: Proef verschillende wijnen tijdens Het Wijn Festijn bij de Laurenskerk

Een heel leuk event dat dit weekend plaatsvindt in Rotterdam is het altijd – letterlijk en figuurlijk – bruisende festival Het Wijn Festijn. Een festival op het Grotekerkplein bij de Laurenskerk waar je wel meer dan 100 verschillende soorten wijnen kunt proeven.

Heb je nog niet zoveel kennis van de verschillende soorten wijnen uit de wereld? Dan is dit het perfecte moment om je er eens in te verdiepen. Proef de verschillende wijnen en herken de talloze smaken die verwerkt kunnen worden in wijn. Ook als je al bekend bent met het geliefde product ‘wijn’ is dit event reuze leuk om te bezoeken. De intieme setting van het festival gaat gepaard met lekkere hapjes en sfeervolle muziek. Echt een leuk uitje voor op de vrijdag en de zaterdag!

Het Wijn Festijn vindt plaats op 17 en 17 augustus en er zijn nog kaartjes beschikbaar vanaf €15,- per persoon. Het entreeticket is inclusief entree en een amuse.

Weekend tip 2: Laatste kans op een culinaire beleving bij De Maaltuin in Trompenburg

Als je een trouwe lezer bent van onze Rotterdam Weekend Tips dan zul je onze tip voor een culinaire beleving van De Maaltuin vast weleens voorbij hebben zien komen. De Maaltuin is een reizend restaurant dat in de zomer vaker neerstrijkt in de botanische tuinen van Trompenburg in Rotterdam. Kies je ervoor om een avond te genieten bij De Maaltuin dan staat dit garant voor het proeven van verrassende smaken. Het is een culinaire beleving die bestaat uit een 5-gangendiner waarvan de gerechten geïnspireerd zijn op de verhalen van de omgeving, zoals de bloemen en planten die er groeien!

Dit zijn de allerlaatste data dat er nog kaarten beschikbaar zijn voor een bijzondere avond in Trompenburg:

  • Donderdag 15 augustus

  • Zondag 18 augustus

  • Donderdag 22 augustus

  • Zondag 25 augustus

Het Wijn Festijn

Een gezellig festival bij de Laurenskerk

De Maaltuin bij Trompenburg

Een culinaire beleving in de botanische tuinen

Weekend tip 3: Lekker lang tafelen tijdens de Fruit de Mer Avond bij Hotel New York

De zomer is de perfecte periode om te genieten van heerlijke Fruits de Mer, maar waar in Rotterdam moet je dan zijn? Onze ultieme tip voor dit weekend is de speciale Fruits de Mer avond bij Hotel New York op vrijdagavond 16 augustus. Geniet in een charmante Franse setting aan lange tafels met witte linnen van een uitgebreid Fruits de Mer-menu. Al het lekkers komt direct van de oesterbar van Hotel New York. Het beloofd een gezellige avond te worden!

De speciale Fruits de Mer avond bij Hotel New York duurt van 18:30 tot 22:30 uur. Er zijn nog plekjes beschikbaar en te reserveren vanaf €92,50 per persoon.

Weekend tip 4: Geniet op grote hoogte van lekkere beats en panoramische uitzichten over de stad

De Euromast is één van de iconen van de stad. Hoe leuk is het dan ook dat je hier op een prachtige zomeravond op een bijzondere manier kunt genieten van panoramische uitzichten over de stad? Deze vrijdag, 16 augustus 2024, vindt er een Silent Disco plaats. Dit betekent dat je met de jouw voeten van de vloer kunt op 185 meter hoogte!

Dance the night away, zoals het zo mooi klinkt op zijn Engels met swingende beats van Rotterdamse DJ’s. Vergeet ook niet uit volle borst mee te zingen met tijdloze klassiekers, geniet van lekkere drankjes en goed gezelschap.

Kaartjes zijn te koop op de website van de Euromast en zijn daarnaast ook al te vinden op TicketSwap. Het event begint om 22:00 uur en duurt tot 02:00 uur. Bij aankomst betaal je €10,- borg voor je koptelefoon.

Weekend tip 5: In de buitenlucht een film kijken bij LantarenVenster

Het is jammer dat Pleinbioscoop een jaar is uitgesteld, maar toch kun je blij zijn met het nieuwe Terrasbios dat de aankomende weken is geopend bij LantarenVenster. Op het terras van deze locatie is namelijk een groot wit doek uitgestald en kun je van woensdag tot en met zaterdag toffe films kijken. Uiteraard met een lekker drankje in je hand en een koptelefoon op je hoofd. Het programma van Terrasbios (14 augustus t/m 7 september) is gevuld met toffe klassiekers en nog veel meer interessante films. De kaarten gaan hard dus wees er snel bij als je één van de zomeravonden wilt neerstrijken op het terras voor een heuse filmavond.

Fruits de Mer - Hotel New York

Een smakelijke avond uit

Terrasbios LantarenVenster

Film kijken onder de sterrenhemel

Weekend tip 6: Gezellig proosten met een speciaalbiertje in je hand op het bierfestival HOP

Het kan niet op met de festiviteiten in Rotterdam dit weekend, want naast een heus wijnfestival is er dus ook een bierfestival! HOP is het bierfestival waar je de brouwsels van ambachtelijke kleine bierbrouwerijen kunt proeven. De focus ligt bij HOP op craft beers en good food. Je zult er dus niet van versteld staan dat het speciaalbier rijkelijk zal vloeien en de glazen luid zullen klinken. Krijg je nu al zin in een verfrissend biertje? Koop dan snel je kaartje voor het HOP Bierfestival op vrijdag 16 en/of zaterdag 17 augustus. Een kaartje kost €11,50 per persoon!

Weekend tip 7: Roffa Mon Amour

Ook Roffa Mon Amour keert terug in Rotterdam! Dit is de twaalfde editie van het openluchtfilmfestival en vindt plaats in de ludieke beeldentuin van Brutus (in Rotterdam West). Het filmfestival biedt een programma aan van 14 t/m 25 augustus en zit vol met nieuwe en klassieke films. Maar wist je dat je naast een avond film kijken er ook terecht kunt voor een live filmconcert? Hoe leuk!

Bekijk het programma van Roffa Mon Amour voor de filmvoorstellingen, tijden en tickets.

Terugkerende Rotterdam Weekend Tips

Er zijn een aantal tips die gedurende de zomervakantie in Rotterdam blijven terugkeren, gewoonweg om dat ze meermaals plaatsvinden en te leuk zijn om niet te herhalen. Tips die we je dan ook wederom willen geven zijn:

  • een bezoek aan de ZOOmeravond op 17 augustus in Blijdorp – tijdens de ZOOmeravond is Diergaarde Blijdorp geopend tot 21:00 uur en kun je door een mooie verlichte dierentuin wandelen. ‘s Avonds komen veel dieren pas echt tot leven dus dit unieke inkijkje is heel leuke activiteit om te doen. Er zijn ook diverse plekken waar je terecht kunt voor een zomers hapje en drankje.

  • het Mexicaanse pop-up restaurant Maria & Pepe – geniet nog tot en met 31 augustus 2024 van de lekkerste Mexicaanse hapjes en drankjes op het zomerterras van OASE. Denk hierbij aan taco’s en tamales, hmmm. Oh, heel het menu is trouwens plantaardig!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam

Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Rotterdam Weekend Tips: 16, 17 en 18 augustus 2024 (2024)
Top Articles
Netgear Nighthawk M6 5G-Router im Test: Luxuriöses Internet-Gerät mit guter Leistung
Manage Files and Folders - MATLAB & Simulink - MathWorks Deutschland
Will Byers X Male Reader
Dragon Age Inquisition War Table Operations and Missions Guide
What is Mercantilism?
What spices do Germans cook with?
Craigslist Vans
Craigslist Furniture Bedroom Set
Comcast Xfinity Outage in Kipton, Ohio
Songkick Detroit
Ap Chem Unit 8 Progress Check Mcq
Builders Best Do It Center
Citymd West 146Th Urgent Care - Nyc Photos
Craigslist Motorcycles Orange County Ca
Cvs Appointment For Booster Shot
Suffix With Pent Crossword Clue
What is Rumba and How to Dance the Rumba Basic — Duet Dance Studio Chicago | Ballroom Dance in Chicago
60 X 60 Christmas Tablecloths
Cocaine Bear Showtimes Near Regal Opry Mills
Morristown Daily Record Obituary
Phoebus uses last-second touchdown to stun Salem for Class 4 football title
Sea To Dallas Google Flights
Bòlèt Florida Midi 30
Bn9 Weather Radar
Sam's Club Gas Price Hilliard
Boxer Puppies For Sale In Amish Country Ohio
What Individuals Need to Know When Raising Money for a Charitable Cause
European Wax Center Toms River Reviews
Prévisions météo Paris à 15 jours - 1er site météo pour l'île-de-France
Kaiju Paradise Crafting Recipes
A Small Traveling Suitcase Figgerits
Bee And Willow Bar Cart
House Of Budz Michigan
ATM Near Me | Find The Nearest ATM Location | ATM Locator NL
Otter Bustr
Compare Plans and Pricing - MEGA
Mid America Clinical Labs Appointments
Ursula Creed Datasheet
The Angel Next Door Spoils Me Rotten Gogoanime
Craigslist Farm And Garden Reading Pa
FREE - Divitarot.com - Tarot Denis Lapierre - Free divinatory tarot - Your divinatory tarot - Your future according to the cards! - Official website of Denis Lapierre - LIVE TAROT - Online Free Tarot cards reading - TAROT - Your free online latin tarot re
Saline Inmate Roster
Senior Houses For Sale Near Me
Love Words Starting with P (With Definition)
Congruent Triangles Coloring Activity Dinosaur Answer Key
Used Auto Parts in Houston 77013 | LKQ Pick Your Part
Michaelangelo's Monkey Junction
Rétrospective 2023 : une année culturelle de renaissances et de mutations
Gainswave Review Forum
Noaa Duluth Mn
Unity Webgl Extreme Race
Primary Care in Nashville & Southern KY | Tristar Medical Group
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5650

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.